Buy your favourite make-up brushes

miercuri, 9 februarie 2011

DIY Tutorial: How to make your own eyeshadow primer.

miercuri, 9 februarie 2011
Hello girls!
Dupa cum stiti zilele trecute v-am intrebat ce primer de ochi sa folosesc in lipsa celui TFSI sau Elf iar cateva dintre voi mi-ati sugerat sa incerc sa imi fac singura unul.
Dupa ce am studiat putin cateva tutoriale de pe youtube astazi m-am apucat de treaba si pentru ca imi place foarte mult ce a iesit va arat si voua cat de simplu este.
Iata ce va trebuie: fond de ten, unt de corp, un recipient gol si niste scobitori sau ceva cu care sa amestecati.

Prima etapa - Turnati putin fond de ten lichid in recipientul gol.Eu am amestecat Colorstay-ul de la Revlon cu un fond de ten si mai fluid de la Clarins ca sa aiba o consistenta mai lichida la final.(Incercati sa-mi ignorat unghiile chiar daca stiu ca e aproape imposibil:))Abia in seara asta apuc sa-mi fac si eu manichiura)

A doua etapa - Adaugati cam aceeasi cantitate de unt ce corp peste fondul de ten.Initial am vrut sa pun unt de corp cu shea de la Fennel pentru ca imi place mirosul dar apoi m-am razgandit si am pus unt de corp cu guava de la Korres pentru ca este si mai gras si mai calitativ.

A treia etapa (optionala) - Daca doriti ca primer-ul sa fie sidefat sau nuantat adaugati putin fard pulbere sau pigment.Puteti pune chiar si iluminatoare lichide cum e cel de la Benefit pentru un aspect luminos:D.
Eu am adaugat niste fard shimmery pulbere de culoare alba doar pentru a mai lumina putin nuantele fardurilor.

Iar acesta este rezultatul final:

Si acum trebuie sa va arat esentialul si anume cum arata fardul aplicat peste primer-ul homemade.Eu personal am ramas uimita.Ma asteptam sa iasa ceva ok dar nici chiar asa.Am folosit pentru swatch nuanta de albastru din quad-ul Punk Funk de la Elf
Dupa cum vedeti, fardul pulbere adaugat in primer a schimbat aproape complet aspectul final...ca sa nu mai spun ca nu ma asteptam sa fie atat de mare diferenta intre swatch-uri.
Abia astazi l-am facut si sunt deja machiata asa ca nu am apucat sa-i testez si rezistenta dar promit ca maine fac un update la postare ca sa va spun cum m-am impacat cu el.
In concluzie va recomand cu caldura sa va faceti acasa un eyeshadow primer.Este ieftin, practic, extrem de simplu si da rezultate extraordinare.
Va pup!
LATER EDIT: Dupa cum am promis, am revenit cu concluzii dupa testarea produsului. L-am folosit astazi la 12 ziua si l-am purtat pana acum vreo jumatate de ora. De adunat nu s-a adunat pe pleoapa insa am senzatia ca nu au ramas la fel de intense culorile ca la un primer din comert.Maine voi face si poze before & after ca sa fiu sigura de calitatea sa.

32 comentarii:

fashion doctor spunea...

wow!eu nu mauit pe youtube pe tutoriale ,nu am timp.aceeasta postare a ta mi-a fost foarte utila.multumesc!!!pupici

Amalia spunea...

Modniza daca iti faci si tu sa imi spui cum te impaci cu el:D:*

Unknown spunea...

asa imi faceam si eu inainte primerul..asta inainte sa-l descopar pe cel de la elf:D..insa cum aproape s-a terminat si numai este pe stoc..cred ca voi reveni cat de curand la vechea metoda
eu totusi aveam o varianta: corector sau anticearcan+crema de galbenele..cam asta era "reteta" mea..
si a ta arata bine..cred k o voi incerca pe a ta acum:)

Denisa spunea...

si eu imi fac:x mersi de idee>:d<

Amalia spunea...

Bondarica eu de obicei nu prea folosesc corector iar acum singurul pe care il am e cel lichid de la Elf si nu prea merge mai ales din cauza ambalajului.
Oricum sunt f multumita de rezultat:D
Astept sa-mi spui si tu ce ti-a iesit

Kandia spunea...

Wow, este impresionant! Bravo, am ramas cu ochii la foto, foarte tare!

iguanitza spunea...

eu sunt curioasă de rezistență...aștept update-ul :)

Anca spunea...

Cei de la elf reinoiesc stocurile pe 15 :) As for this primer, eu dau doar cu fond de ten si tine asa...Dar recunosc ca e o maaaare diferenta!

unika spunea...

fff interesant...nici eu nu sunt fana tutoriale pe youtube, dar se pare ca gasesti chestii foarte faine...thx!!!!

claudia spunea...

ce tare, ma apuc de cautat cutiutze si trec la treaba :)! mersi de idee :*!

Mademoiselle spunea...

bravoooo :) ma bucur ca ti-a iesit.aseara cand ti-am lasat comentariul m-am uitat la vreo 4 filmulete cu diy the primer :) as incerca si eu .te pup

ladybug spunea...

acum 2 zile am incercat si eu acesta "reteta".nu aveam nevoie..eram doar curioasa de rezultat.
am amestecat: fdt revlon colorstay+fdt flormar sheer make-up(la fel, pentru acea consistenta mai lichida la sfarsit)+ body butter cu shea de la Fennel si rezultatul a fost wooow! chiar merita sa incercati.momentan folosesc-TANF primer.
pupici:)

Adina spunea...

Arata tare bine, sunt curioasa totusi cum rezista, daca se strange in pliuri pe timpul zilei sau pe pleoapele mai uleioase. :*

Bianca spunea...

haha, eu ţi-am dat ideea asta :D . merge folosit şi ca tinted moisturizer .

juazzshop spunea...

Mna ce sa zic, acum vad dupa ce m-am intors din sephora si am dat 61 de lei pe un primer TFSI. E bine de stiut oricum, ramane de vazut unde gasesc recipient mic :) Tnx

ioana spunea...

foarta utila postarea.mi-am facut si eu ,diferenta e uimitoare.am vazut inainte la tine ce bun e dar nu m-am asteptat sa obtin si eu rezultat la fel si sunt tare fericita ca am reusit.multumesc!

Amalia spunea...

Denisa sa ne arati si noua:D

Amalia spunea...

Kandia i know:) Si imi place super mult cum a schimbat shimmer-ul pulbere culoarea finala.

Amalia spunea...

Iguanitza maine ma machiez pe la 12 ziua si pana seara la 11 asa il las:D...si promit ca fac update-ul. Eu sper sa fie ok.

Amalia spunea...

Anca in cazul asta trebuie sa-mi reinnoiesc si eu stocul:))
Eu stiam ca aduc produse muuult mai incolo prin aprilie de aia nu-mi faceam sperante.

Amalia spunea...

Unika eu de obicei ma uit la tutoriale pentru look-uri dar dupa ce mi-a zis Bianca de tutorialele astea pentru primer am vizionat vreo 5-6:D

Amalia spunea...

Claudia poti folosi cutiute de la balsam de buze, farduri, orice:D

Amalia spunea...

Mademoiselle sa ne arati si tu ce ti-a iesit:)

Amalia spunea...

Ladybug ma bucur ca ti-a iesit la fel de bine:D
Primer-ul TANF nu l-am incercat...il trecem si pe el pe lista:))

Amalia spunea...

Adina ma bucur ca-ti place:*
Fac maine update...am promis:)

Amalia spunea...

Bianca daaa:D
Multumesc:*

Amalia spunea...

Juazzshop recipiente daca nu ma insel gasesti chiar la Sephora. Sunt asemanatoare cu cel folosit de mine doar ca transparente.

Amalia spunea...

Bioana ma bucur ca ti-a iesit;;):*

A.M. spunea...

wow ce diferenta! multumim pentru pont ;)

Amalia spunea...

A.M. you're welcome:D

deamyworld spunea...

Chiar ca este interesant. Eu de obicei folosesc fond de ten si anticearcan lichid si pe pleoapa mobila si fardurile chiar rezista. Sunt curioasa de rezistenta acestui primer, chiar astept si un update.Btw, interesant blog.

Amalia spunea...

Deamyworld edit done:D
Thanks:*

Trimiteți un comentariu